فهرست مطالب

دانشکده علوم پزشکی نیشابور - پیاپی 4 (پاییز 1393)

مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
پیاپی 4 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله مروری
  • سعید سمرقندیان، حشمت سپهری مقدم، طاهره فرخنده* صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    علیرغم محدودیت های ایجاد شده برای استفاده از ترکیبات حاوی سرب در صنعت و خدمات، این فلز سنگین همچنان یکی از عوامل اصلی در ایجاد مسمومیت های حاد و مزمن در جهان و به ویژه کشورهای صنعتی محسوب می شود.
    مواد و روش ها
    با استفاده از موتورهای جستجوی PubMed، Science direct، ISI Web of Science و Google Scholar تمام مقالات به چاپ رسیده، از سال 1980 تا 2014 مورد جستجو قرار گرفت.
    یافته ها
    تحقیقات اپیدمیولوژیک متعددی به نقش احتمالی این فلز در تشدید حملات آسمی دلالت دارد. با وجود توسعه روش های درمانی آسم و بیماری انسدادی مزمن ریوی در انسان و حیوان، این بیماری ها فروکش نکرده، مخاطرات جدی را برای سلامت انسان و حیوان به دنبال داشته اند. شاید با پی بردن به رابطه اتیولوژیک بین این بیماری ها و مسمومیت های شغلی، محیطی و زیست- محیطی، بتوان به جای رهیافت درمانی به پیشرفت روش های پیشگیرانه بطور قابل توجهی نائل گردید. مطالعه حاضر مروری بر مطالعات تجربی و اپیدمیولوژیک انجام شده مبنی بر اثرات مواجهه با سرب بر رخداد حملات آسمی میباشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که سرب احتمالا باعث بروز ازدیاد پاسخ دهی مجاری هوایی، تغییرات پاتولوژیک و پاسخ های التهابی در افراد در معرض خطر میگردد.
    کلیدواژگان: سرب، التهاب، آسم
  • مقاله های پژوهشی اصیل
  • صفورا غلامی، اسفندیار محمدی*، یاسان الله پوراشرف، کوروش سایه میری صفحات 8-18
    زمینه و هدف
    میوه ها و سبزیجات به عنوان بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم توصیه می شوند. افرادی که بیشتر از میوه ها و سبزیجات استفاده می کنند، با احتمال کمتری دچار اضافه وزن می شوند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی در آن ها کاهش می یابد و در برابر انواع خاصی از سرطان ها مصون می مانند. مصرف میوه و سبزی همچنین باعث پیشگیری از دیابت نوع 2، سکته مغزی، بیماری های انسدادی مزمن ریوی (COPD)، آب مروارید، فشار خون و بیماری های روده می شود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی-مقطعی بر روی 200 نفر از مردم شهر ایلام که طی روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند انجام شد. ابزار کار، پرسشنامه ای مشتمل بر سازه های الگوی تئوری رفتار برنامه ریزی شده توسعه یافته بود.
    یافته ها
    نگرش، عادات غذایی و قصد انجام رفتار بطور مستقیم بر مصرف میوه و سبزی تاثیرگذار بودند. البته نگرش و عادات غذایی از طریق قصد نیز بر مصرف میوه وسبزی تاثیر داشت. با توجه به اثر کلی متغیرها، بعد از عادات غذایی، نگرش دومین عامل پیش بینی کننده مصرف بود. هنجارهای ذهنی بر مصرف میوه و سبزی تاثیر مستقیمی نداشت.
    نتیجه گیری
    تئوری های بهداشتی مانند تئوری رفتار برنامه ریزی شده، می توانند در پیش بینی و برنامه ریزی جهت ایجاد رفتارهای سالم کمک کنند. از تئوری رفتار برنامه ریزی شده می توان برای برنامه ریزی و مداخله جهت پیشگیری از بیماری ها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: میوه، سبزی، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، عادات غذایی
  • میترا قاسمی*، راضیه نجار، ربابه نوری صفحات 19-26
    زمینه و هدف
    اضطراب اجتماعی، از جمله اختلال های روانی شایعی است که با محدود ساختن توانایی های مبتلایان، مشکلات متعددی را برای آنها پدید می آورد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان گروهی شناختی- رفتاری کوتاه مدت بر بروز نشانه های اضطراب اجتماعی می باشد.
    مواد و روش ها
    20 نفر از دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی شهر کرج از میان دانش آموزانی که نمره اضطراب اجتماعی آنها (حاصل از تکمیل پرسشنامه ی اضطراب اجتماعی اسپین) معنی دار بود، به شیوه خوشه ایانتخاب شدند و بطور تصادفی در دو گروه 10 نفری گواه و آزمایش جای گرفتند. آنگاه درمان شناختی- رفتاری گروهی (CBGT 1) مبتنی بر الگوی موریس در مورد گروه آزمایش انجام شد و در پایان، دو گروه دوباره با استفاده از پرسشنامه اضطراب اجتماعی ارزیابی شدند. در تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس با طرح اندازه گیری مکرر استفاده شد.
    یافته ها
    درمان شناختی - رفتاری گروهی کوتاه مدت، تغییرات معنی داری را در سطح 001/P<0 ایجاد کرده است (3/ F=305) و در دو پیگیری یک ماهه و سه ماهه این تغییر تداوم داشته است.
    نتیجه گیری
    درمان شناختی- رفتاری گروهی مبتنی بر الگوی موریس می تواند در کاهش اختلال اضطراب اجتماعی دانش آموزان دختر تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، درمان شناختی، رفتاری، گروه درمانی، دانش آموزان
  • نسترن میرفرهادی، ساقی موسوی*، رسول تبری، احسان کاظم نژاد صفحات 27-35
    زمینه و هدف
    کنترل مداوم رضایت شغلی کارکنان ابزار مفیدی جهت تسهیل پیشرفت و توسعه سازمان مربوطه است و بی توجهی به این امر حساس منجر به فرسودگی شغلی و ارائه خدمات با کیفیت نازل خواهد شد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل پیش بینی کننده رضایت شغلی پرستاران شاغل در مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 309 پرستار شاغل به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از هشت مرکز آموزشی- درمانی شهر رشت در سال 1389 انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه اطلاعات فردی اجتماعی و پرسشنامه شاخص رضایت شغلی IWS بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS v.16 و آزمون های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (پیرسون، کای دو و رگرسیون خطی) درسطح معنی داری 05/P<0 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    نمره کل رضایت شغلی پرستاران درسطح متوسط 163/69 بود. بیشترین میزان رضایت مربوط به شرح وظایف و استقلال حرفه ای و کمترین میزان در رابطه با خرده مقیاس درآمد و تعامل بود. مهمترین عوامل موثر بر رضایت شغلی پرستاران موقعیت حرفه ای و به دنبال آن درآمد و استقلال حرفه ای گزارش شدند. آنالیز رگرسیون خطی چند متغیره نشان داد که وضعیت استخدام (05/P<0)، درآمد کل خانواده (03/P<0) و تعداد فرزندان (007/P<0)، پیش بینی کننده های مهم رضایت شغلی می باشند.
    نتیجه گیری
    رضایت شغلی کارکنان نقش مهمی در موفقیت سازمان دارد، لذا بکارگیری یک برنامه جامع از طرف مدیران درجهت بهبود و تقویت عوامل شغلی که با رضایتمندی پرستاران مرتبط باشد، ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: پرستار، پرسشنامه IWS، رضایت شغلی
  • گیتی خوشه مهری، سودابه مارین، محسن شمسی، امیر الماسی حشیانی* صفحات 36-44
    زمینه و هدف
    خشونت نسبت به زنان یکی از مشکلات اجتماعی است که آثار سوئی بر جنبه های مختلف سلامت همچون سلامت مادر و کودک و سلامت روان دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان شیوع سوء رفتار و برخی از عوامل اجتماعی موثر بر آن در زنان مراجعه کننده به بیمارستان شهید فیاض بخش تهران در سال 1391 صورت پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    طی یک پژوهش مقطعی- تحلیلی، 100 نفر از زنان متاهل مراجعه کننده به بیمارستان شهید فیاض بخش تهران در سال 1391 از طریق پرسشنامه و مصاحبه سازمان یافته مورد بررسی قرار گرفتند و در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در این پژوهش شایعترین انواع سوء رفتار به ترتیب عبارت بودند از سوء رفتار کلامی، عاطفی، جسمی و اجتماعی. خشونت علیه زنان در سن بالاتر بیشتر مشاهده شد (01/P=0). بین سطح تحصیلات و خشونت علیه زنان ارتباط معنی دار مشاهده نشد (10/P=0/182، r=0). بین تعداد فرزندان و میزان خشونت در خانواده رابطه معنی داری یافت نشد (524/P=0). رابطه مثبت و معنی داری بین درآمد و میزان خشونت علیه زنان وجود داشت (003/P=0).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد تعداد زیادی از زنان مورد مطالعه تحت تاثیر انواعی از سوء رفتار قرار داشتند. بنظر می رسد با افزایش آگاهی زنان متاهل و دختران در خصوص روش های مقابله ای موثر با سوء رفتار بتوان گامی در جهت کاهش این معضل برداشت.
    کلیدواژگان: خشونت، سوء رفتار، زنان، همسر، عوامل اجتماعی
  • علی عالمی، مهدی مشکی، عباس علیمردانی* صفحات 45-53
    زمینه و هدف
    تئوری رفتار برنامه ریزی شده یک الگوی تصمیم گیری شناختی- اجتماعی است که چارچوب مفیدی برای پیش بینی و توضیح رفتارهای بهداشتی فراهم می نماید. با توجه به جستجوی محققین در بانک های اطلاعاتی مختلف، تا کنون مطالعه ای در ایران در زمینه اعتبارسنجی پرسشنامه تغذیه انحصاری با شیر مادر بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده طی شش ماهه اول پس از تولد انجام نشده است. پژوهش حاضر با هدف طراحی و بررسی روایی- پایایی پرسشنامه تغذیه انحصاری با شیر مادر در زنان باردار شهرستان گناباد انجام شده است.
    مواد و روش ها
    برای طراحی پرسشنامه تغذیه انحصاری با شیر مادر ابتدا فهرست اولیه ای از 25 سوال با مشارکت 20 زن باردار و 12 متخصص مرتبط تهیه شد. برای سنجش روایی از روش های روایی صوری و محتوایی استفاده شد. برای تعیین پایایی، ضریب آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درون کلاسی محاسبه شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.16 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هر 25 سوال مربوط به پرسشنامه تئوری رفتار برنام هریزی شده دارای روایی محتوایی قابل قبول (0/66 تا 0/99) بود. مقدار شاخص ضریب آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درون کلاسی به ترتیب برابر با 79/0 و 0/81 گزارش شد.
    نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از آن است که پرسشنامه تغذیه انحصاری با شیر مادر بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده دارای روایی و پایایی قابل قبول است و قابلیت بکارگیری در فعالیت های پژوهشی را دارد.
    کلیدواژگان: شیردهی، پرسشنامه تئوری رفتار برنامه ریزی شده، روایی، پایایی
  • علیرضا مولازاده، حمیرا حمایلی مهربانی، محمد سعید غلامی، احمدرضا مرتضوی، حمیدرضا دولتخواه، رقیه قدسی* صفحات 54-61
    زمینه و هدف
    از آنجا که سلامتی از عوامل تاثیرگذار بر تمام جنبه های زندگی است، این پژوهش با هدف بررسی ارتباط سلامت عمومی و انگیزه پیشرفت با موفقیت تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی فسا صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    372 نفر از دانشجویان علوم پزشکی فسا برای شرکت در یک مطالعه مقطعی به روش آسان انتخاب شدند. پرسشنامه های مربوط به اطلاعات دموگرافیک، سلامت گلدبرگ 28 سوالی و انگیزه پیشرفت هرمنس تکمیل شد. معیار موفقیت تحصیلی نداشتن واحد درسی افتاده و معدل نمرات بیش از 15 بود. آزمون های تی زوج و آنالیز واریانس و کای اسکور برای مقایسه گروه ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز انگیزه پیشرفت تحصیلی بین دانشجویان سال 1392: 7/7± 83/5، سال 1391: 7/7± 71/9، سال 1390: 6/9± 72/6 و سال 1389: 5/1±72/1 بود (001/P<0). رشته تحصیلی و میزان علاقه به رشته با امتیاز انگیزه پیشرفت، ارتباط داشت. بطوریکه بیشترین امتیاز بترتیب مربوط به رشته بهداشت 5/9± 78/1 (01/P<0)، پزشکی 6/1± 74/6 (01/P<0) و اتاق عمل 6/8± 69/7 (05/P<0) بود. 69/7 درصد دانشجویان از سلامت روان برخوردار بودند. در بررسی چهار بخش پرسشنامه گلدبرگ و امتیازهای اضطراب، افسردگی، اختلال در سلامت جسمی و اختلال عملکرد اجتماعی، معدل ترم قبل با امتیاز افسردگی (01/r=-0/33، P<0) و عملکرد اجتماعی (05/r=-0/25، P<0) ارتباط معکوس معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    حدود 30 درصد دانشجویان امتیاز سلامت عمومی پایینی داشتند و موفقیت تحصیلی با افسردگی ارتباط داشت. لذا لزوم برنامه ریزی دقیق برای آموزش و بهبود سلامت دانشجویان این مرکز احساس می شود.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، انگیزه پیشرفت، دانشجو، موفقیت تحصیلی
  • امیرحسین میرحقی*، سید رضا مظلوم، هادی کوشیار، غلامرضا محمدی صفحات 62-70
    زمینه و هدف
    فرهنگ، زیر بنای تعاملات جامعه می باشد و مراقبت و درمان در این بستر جریان دارند. مطالعات نادری به تبیین فرهنگ جامعه در مراقبت و درمان پرداخته اند. شاهنامه فردوسی شاهد معتبری بر ارزش ها، باورها و فرهنگ مردم ایران است. هدف از این مطالعه، انتزاع مضامین اخلاق حرفه ای و حقوقی مراقبت و درمان بیمار در شاهنامه فردوسی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تحلیل محتوی با رویکرد کیفی و شیوه تجزیه و تحلیل داده ها با رویکرد استقرائی می باشد. ابیات شاهنامه ویرایش جنیدی از نظر واژه های«بیمار»، «پرستار»، «پزشک» و «دارو» مورد جستجو قرار گرفتند. کلیه داستان هایی که کلمات مورد نظر در یک یا چند بیت آنها وجود داشت همراه با نسخه منثور آن، نوشته دکتر عطاری مطالعه گردید. مقبولیت و عینیت داده ها با مرور و بررسی مجدد و بازبینی محققان همکار بطور مکرر حاصل شد. داده های کیفی مشتمل بر کلمات بدست آمده به صورت استقرائی، طبقه بندی مفهومی شدند.
    یافته ها
    23 واژه «بیمار»، 60 واژه «پرستار»، 37 واژه «پزشک» و 15 واژه «دارو» در جستجوی شاهنامه یافت شد. نتیجه تحقیق دربردارنده چهار مضمون حقوقی و اخلاقی مسئولیت پذیری (هوشیاری، رازداری و سرعت)، تعامل هیجانی (همدردی و غمگینی همراهیان)، تعامل ارزشی (احترام، سودرسانی و آسایش) و خود مختاری (امتناع از درمان، انتخاب پزشک، سلامت پزشک و معاینه عینی پزشک) بود.
    نتیجه گیری
    توجه به نقش تاریخی کارکنان نظام سلامت با وضوح ارزش ها، می تواند زمینه ساز توسعه اخلاقی و قانونی و پشتوانه ای غنی برای هدایت عملکرد آنها باشد.
    کلیدواژگان: حقوق بیمار، اخلاق حرفه ای، پرستار، پزشک، شاهنامه فردوسی
|
  • Saeed Samarghandian, Heshmat Sepehri Moghaddam, Tahereh Farkhondeh * Pages 1-7
    Introduction and
    Aims
    Despite the restrictions for the use of lead-containing compounds in industry and services، it remains one of the main agents to create acute and chronic poisoning، particularly in industrialized countries in the world.
    Materials And Methods
    We searched all published articles from 1980 to 2014 by using of web search engine such as ISI Web of Science، Science direct، PubMed and Scholar Google.
    Results
    Several epidemiological studies indicate a possible role of this metal in exacerbation of asthma. Despite the development of therapeutic strategies for asthma and chronic obstructive pulmonary disease in humans and animals، the disease has not subsided and remains a serious threat for human and animal health. Finding of the etiologic relationship between these diseases and intoxications occupational، environmental، and sustainability-environmental could be replaced progress therapeutic approaches with an advanced proactive approach to achieve substantial progress. A present review study has been conducted to investigate the experimental and epidemiological studies the effects of lead exposure on the occurrence of the attack of asthma.
    Conclusion
    The results indicate that lead may cause increased airways responsiveness، pathological changes and inflammatory responses in victim.
    Keywords: Lead, Inflammation, Asthma
  • Safoura Gholami, Esfandiar Mohammadi *, Yasanallah Pourashraf, Korosh Sayehmiri Pages 8-18
    Introduction and
    Aims
    Fruits and vegetables as parts of healthy food system are recommend. Individuals who have high consumption of fruits and vegetables، less likely to involve overweight and danger of encountering to cordial disease and special type of cancer is reduced. Consumption of fruit and vegetable lead to safe from type 2 diabetes، brain strike، long term pulmonary diseases، eye cataract، blood pressure and intestine disease.
    Materials And Methods
    This cross-sectional analytic study implemented on 200 citizen in Ilam by random sampling. Data gathering tools is questionnaire include constructions of developed planned behavior theory.
    Results
    Attitudes، habits، and intention have impact directly on consumption of fruit and vegetables. However attitude and habits affected consumption of fruit and vegetables thereby intention. Based on general effect of variables after habits، attitude was the second factor that predict the consumption. Mental norms have no significant direct effect on consumption of fruit and vegetables.
    Conclusion
    Hygienic theories such as planned behavior theory، can help to predicting and planning healthy behaviors. Planned behavior theory can be used for planning and intervening in order to preventing of disease.
    Keywords: Fruit, Vegetables, Planned behavior theory, Habits
  • Mitra Ghasemi *, Razieh Najar, Robabeh Nouri Pages 19-26
    Introduction and
    Aims
    Social anxiety disorder is one of the most common mental disorders which makes several problems for patients with restricting their abilities. We aimed to investigate the effectiveness of the Brief Cognitive Behavioral Group Therapy in reducing symptoms of social anxiety.
    Materials And Methods
    20 participants of secondary school female students in Karaj among students with significant social anxiety scores (resulting from the administering the Spin questionnaires)، selected via Cluster sampling and randomly were assigned to experimental and control groups of ten persons. Then a Cognitive Behavioral Group Therapy based on the model of Morris administered and again at the end of the treatment two groups were assessed by using the Social Anxiety Scale. Repeated measure analysis of variance was used for the data analysis method.
    Results
    Brief Cognitive Behavioral Therapy has been create a significant change in the level of social anxiety scores in the significant level of P<0. 001. In this way the intervention reduced social anxiety scores of the experimental group (F=305. 3) and these changes persisted during both of 1-month and 3-month follow-up.
    Conclusion
    Cognitive behavior group therapy based on the Morris model can reduce social anxiety disorder in girl students.
    Keywords: Social anxiety, Cognitive behavior therapy, Group therapy, Students
  • Nastaran Mirfarhadi, Saghi Moosavi *, Rasoul Tabari, Ehsan Kazemnejad Pages 27-35
    Introduction and
    Aims
    Continuous controlling is a useful instrument to facilitate organization progress and development، so that neglect to this crucial matter leads to job burnout and lower quality services. This study was done to explore predictors of job satisfaction among nurses employed in hospitals affiliated to Guilan University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional descriptive study، 309 nurses of eight educational centers in Guilan University of Medical Sciences in 2010 were selected by stratified sampling and were investigated by a two part questionnaire including demographic information and Index of Work Satisfaction (IWS). Data were analyzed using descriptive and inferential statistics tests (Pearson، Chi-square and Multivariate Linear Regression Model) at P<0/05 with SPSS v16.
    Results
    The overall nurses’ job satisfaction was found to be at moderate level 163/69. The highest satisfaction score was specified to the element of task requirement followed by autonomy and low level of satisfaction was due to two components including interaction and payment. We considered variables in a multivariate linear regression analysis، the main determinants of total job satisfaction were employment status (P<0/05)، family income (P<0/03) and the number of children (P<0/007).
    Conclusion
    As satisfied employees play a crucial role in organization’s success، improving and reinforcing job factors related to nurses’ satisfaction in job environment، using a comprehensive program by organization managers and planners seems necessary.
    Keywords: Nurse, Index of Work Satisfaction, Job Satisfaction
  • Gity Khoshemehry, Sudabeh Marin, Mohsen Shamsi, Amir Almasi Hashiani * Pages 36-44
    Introduction and
    Aims
    Violence against women is a social problem that negatively affects other health priorities، such as maternal and child health and mental health. This study aimed to assess the prevalence of abuse and social factors affecting women who admitted to Shahid Fayazbakhsh Hospital in 2012.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study that was carried out on 100 women who referred to Shahid Fayazbakhsh Hospital of Tehran in 2012، gathered data with questionnaire and interview، finally was analyzed by SPSS software.
    Results
    The most common forms of abuse were verbal abuse، emotional، physical and social. Violence against women was much in older (P=0. 01). There was not significant relationship between education and violence (P=0. 182، r=0. 10). The number of children and levels of violence in the family have not a significant correlation (P=0. 524). A significant relationship between income and violence against women was abserved (P=0. 003).
    Conclusion
    The results showed that many of women in this study were influenced by a variety of misconduct. With respect to factors that influence this problem seems increasing awareness and life skills training to women and girls to repel the couple abuse، can take steps to reduce this problem.
    Keywords: Violence, Abuse, Women, Wife, Social Factors
  • Ali Alami, Mehdi Moshki, Abbass Alimardani * Pages 45-53
    Introduction and
    Aims
    Theory of Planned Behavior (TPB) is a social cognitive decision-making model that provides a useful framework for predicting and explaining health behaviors. Based upon our search، there are no studies about validation of exclusive breastfeeding questionnaire، using TPB، at the first six month after birth in Iran. The present study was designed to develop and validate the exclusive breastfeeding questionnaire in Gonabad pregnant women.
    Materials And Methods
    Developing exclusive breastfeeding questionnaire; an initial list of 25 questions was prepared with the participation of 20 pregnant women and 12 related professionals. Validating the questionnaire، we applied Face Validity and Content Validity. Cronbach’s alpha coefficient and Intra-class correlation coefficient were calculated to determine reliability. Data were analyzed by using SPSS v. 16 software.
    Results
    The results showed that all 25 questions of the TPB questionnaire has an acceptable content validity (0. 66 to 0. 99). Measures of the Cronbach’s alpha coefficient and Intra-class correlation coefficient were 0. 79 and 0. 81، respectively.
    Conclusion
    Our findings indicate that TPB exclusive breastfeeding questionnaire has an acceptable validity and reliability that can be used in research activities.
    Keywords: Breastfeeding, Theory of planned behavior questionnaire, Validity, Reliability
  • Ali Reza Movlazadeh, Homeira Hamaieli Mehrabani, Mohammad Saeid Gholami, Ahmad Reza Mortazavi, Hamid Reza Dovlatkhah, Roghaieh Ghodsi * Pages 54-61
    Introduction and
    Aims
    Since the health can affect the various aspects of life، the purpose of this study was to investigate the relationship between general health and improvement motivation with educational success among the Fasa University of Medical Sciences students.
    Materials And Methods
    372 students of Fasa University of Medical Sciences were randomly selected for a cross-sectional study. They completed the demographic questionnaire of 28 items Goldberg health and Herman’s achievement motivation. Having an average mark of 15 out of 20 and not failed in any subjects at any time were the criteria for educational achievement in this study. Paired T test، ANOVA and chi-square test were used for comparing the groups analytically.
    Results
    Mean score for success motivation among the students who entered the university in 2013 was 83. 5±7. 7، in 2012:71. 9±7. 7، in 2011:72. 6±6. 9 and in 2010:72. 1±5. 1 (P˂0/001). Students’ field of study and their interest were related to the score of achievement motivation، so that the highest scores belonged to Hygiene 78. 1±5. 9 (P˂0/01)، Medicine 74. 6±6. 1 (P˂0/01) and surgical technology 69. 7±6. 8 (P˂0/05) respectively. 69. 7 percent of students had mental health. In comparison of 4 parts of Goldberg questionnaire and the score of: anxiety، depression، health disorder and social withdrawal، there was a reverse meaningful correlation between the last semester average with depression score (r= -0/33، P˂0/01) and social performance (r= -0/29، P˂0/05).
    Conclusion
    About 30 percent of students had low health score. There was a relationship between educational achievement and depression. So there is a demand for a precise planning regarding the medical students’ training program in order to improve the educational achievements and health.
    Keywords: General health, Achievement motivation, Student, Educational achievement
  • Amir Hosein Mirhaghi *, Seied Reza Mazloom, Hadi Kooshiar, Gholam Reza Mohamadi Pages 62-70
    Introduction and
    Aims
    Care and cure are elements of culture that is foundation of social ethics. There are few studies about culture of society in care and cure. Ferdowsi`s Shahnameh is a valid evidence for Iranians` culture، values and believes. Aim is to derive patient rights concepts from Ferdowsi`s Shahnameh.
    Materials And Methods
    This study was a content analysis with qualitative approach and inductive analysis. Joneidi`s Shahnameh stories has been searched for the phrases: “Bimar”، “Parastar”، “Pezeshk” and “Daroo”. All stories including these words have been studied comparing to a valid interpretation of Shahnameh. Dependability and conformability has been achieved by review، repeatedly coresearcher appraisal. Qualitative data has been categorized conceptually through inductive methods.
    Results
    23 “Bimar”، 60 “Parastar”، 37 “Pezeshk” and 15 “Daroo” have been found in Shahnameh investigation. The results of study were consist of four legal themes: Accountability (consciousness، Confidentiality and speed)، Emotional interaction (Sympathy and companion grief)، Value-based interaction (Receptiveness، Beneficence and Comfort) and Autonomy (Right to refuse، Physician selection، Physician health and Objective Assessment).
    Conclusion
    It can be a useful guide to pay attention to historical role of health worker with clarifying values in order to developing ethical and legal concepts.
    Keywords: Patient rights, Professional ethics, Nurse, Physician, Ferdowsi\'s Shahnameh